Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 21. tammikuuta 2016

Varför ska du äta gojibär



 



Ekologiska väldigt smakrika och goda gojibär (Lycium barbarum) 227 g fullspäckat av uppbyggande och stärkande näringsämnen

Rikligt med A-vitamin, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium, järn och fosfor

Non-GMO

Rekommenderat dagligt intag ca. 28 g




Riktigt gott och supernyttigt!

Gojibär har visat sig vara ett av de näringstätaste födoämnena som finns på jorden.
 

Gojibär kallas även Wolf Berries eller Red Diamond. Gojibärens röda färg kommer från deras höga innehålla av antioxidativa karotenoider. Gojibär smakar som en blandning av russin och lingon. Eller med andra ord lite söta med inslag av tranbär och körsbär. I alla fall superbt gott och nyttigt, mycket hög andel antioxidanter. Gojibär innehåller också beta-sitosterol som anses sänka kolesterolhalten och motverka prostataförstoring. Gojibär passar jättebra på att använda i müslin, sallader och smoothies.

Gojibär är verkligen superfood, superfruit. Är det hälsoeffekten du är ute efter lönar det sig att köpa ekologiska gojibär och inte billigare konventionellt odlade med enorma mängder qvicksilver.

Gojibär har sitt ursprung i Kina och säljs ofta i torkad form här i västerländerna. I Kina anser man gojibär som väg till god hälsa och ett långt liv. Gojibär har många unika egenskaper. Konsumtion av gojibär leder till bättre hälsa, välmående och livskraft. Man sover bättre. Man får starkare hjärta. Man har mer energi. Man stressar mindre. Man sänker sitt kolesterolvärde och blodtryck. Man får bättre syn.


Ät gojibär, röda diamanter bara som de är som energigivande mellanmålssnack och få ett litet rikligt vitaminpiller på köpet! Ett bär innehåller mer C vitamin än en hel apelsin! Bäret innehåller även sex gånger mer betakaroten (förstadium till A-vitamin) än vad som finns i morötter.


ORAC (Oxygen Radical Absorption Capacity) är ett värde för hur mycket antioxidanter ett visst livsmedel innehåller. I genomsnitt behöver vi få i oss antioxidanter som motsvarar cirka 3 000 ORAC per dag. Torkade gojibär (per 100 gram) ger mellan 20 000-30 000 ORAC. Som jämförelse kan nämnas att blåbär, som anses ha hög antioxidanthalt, ligger ”bara” på 4 460 och mörk choklad med hög kakaohalt ligger på 13 120 ORAC.

Gojibär är en art i familjen potatisväxter och heter även Bocktörne på svenska. Även om bäret är relativt nytt för oss västerlänningar, har det använts som närings- och medicinalväxt av kineser och andra asiater under tusentals år. Gojibäret är på det sättet unikt att bäret innehåller hela 18 olika aminosyror. Åtta aminosyror är essentiella, vilket betyder att de är livsviktiga eftersom kroppen inte själv kan producera dem. I gojibäret finns hela sju av dessa essentiella aminosyror.

Gojibär påminner om russinets konsistens men har en betydligt beskare eftersmak än russinet. Gojibär är gott att äta som snacks precis som det är, men bäret passar även utmärkt att ha i müsli, te, smoothies, efterrätter, sallader och gröt.




KÖP VÄRLDENS NYTTIGASTE BÄR
 

HÄR NU





Källor:http://www.gojibaretc.se/gojibar/gojibar-halsa-valmaende-och-livskraft
http://www.sporthalsa.se/artiklar/varfoer-aer-gojibaer-nyttigt 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti